Onze focus op Retail

De retailmarkt is zeker sinds het uitbreken van de coronapandemie enorm in beweging. Voor de eigenaren van retailvastgoed en de hierin ondernemende winkeliers, is het van belang dat dit vastgoed blijft aansluiten op het veranderende winkellandschap. Daarnaast hebben ook de toegenomen internet-investeringen veel invloed op de bezoekmotieven van consumenten aan bepaalde winkelconcentraties.

Onze focus ligt bij retailopgaven primair op buurt- en wijkwinkelcentra voor de dagelijkse boodschappen. Libre heeft veel ervaring met het toekomstbestendig maken van deze winkelcentra. Het verbeteren van de bestaande winkelstructuren en het versterken van het winkelaanbod zijn hierbij belangrijke thema’s. Vaak ontstaat er ruimte voor een nieuwe functiemenging met bijvoorbeeld woningbouw of maatschappelijke functies, zoals medische zorg- en wijkgebouwen. Naast het structureren van het vastgoed maakt het functioneren van de omliggende openbare ruimte, het parkeren en logistieke stromen in en rondom een winkelcentrum in veel gevallen onderdeel uit van de opgave.

Libre werkt veelal in opdracht van VvE’s, institutionele beleggers, grootwinkelbedrijven en/of ontwikkelaars van buurt- en wijkwinkelcentra.
Op het moment dat de eigenaren verenigd zijn in een VvE, is het “meenemen en meekrijgen” van alle individuele eigenaren cruciaal. Voor een institutionele belegger ligt de focus vooral op het behouden en optimaliseren van de vastgoedwaarde van het geheel.
Ook zien we dat een (individuele) uitbreidingsbehoefte van een supermarkt of een andere grote trekker een vliegwiel kan vormen om tegelijkertijd het winkelcentrum als geheel een onder de loep te nemen voor revitalisatie.

Libre houdt de belangen van de verschillende partijen nadrukkelijk in het oog, waarbij een win-win situatie hoog in het vaandel staat.

Interessant?!

Door op onderstaande button te klikken kunt u ons een mail sturen met uw vastgoedvraag. We nemen vervolgens contact met u op. Bellen mag natuurlijk ook op +31 73 657 68 45!

Bekijk onze projecten